De leasefiets voor jou als zelfstandige

Als zelfstandige levert de leasefiets jou een aantal mooie voordelen op:

Tot 50%korting

Het maandelijkse leasebedrag voor je fiets betaal je vanuit de zaak. Dit levert belastingvoordeel op. Daartegenover staat 7% bijtelling die je betaalt voor het privégebruik van de fiets. Al met al bespaar je tot 50% op de winkelprijs van de fiets. Het belastingvoordeel bestaat uit een besparing op:

  • ✔ Inkomstenbelasting (37% – 49,5%)
  • ✔ BTW voordeel €130,-
  • ✔ Vennootschapsbelasting (19% – 25,8%)*
    *Alleen van toepassing als DGA

Betalen in36 maanden

De leasefiets betaal je gespreid in 36 maandelijkse leasetermijnen zodat je niet ineens forse investeringen hoeft te doen.

Vrije keuze vanfiets en dealer

Vrijheid, blijheid! Stadsfiets, e-bike, wielrenfiets, bakfiets, speed-pedelec, het is allemaal mogelijk! Zo werken wij met drie principes: vrije keuze van fiets, vrije keuze van merk en vrije keuze van dealer.

Ontzorgd via eenall-inclusive contract

Met een leasefiets van benFietsen kun jij gerust op weg omdat onderhoud, verzekering en pechhulp zijn inbegrepen.

Privégebruik

Je hebt geen verplichting om de fiets voor woon-werkverkeer te gebruiken. De leasefiets mag je ook alleen privé gebruiken om optimaal te genieten van jouw droomfiets! Iedere leasefietser betaalt 7% bijtelling voor het privégebruik van de fiets.

De fiets wordt privé,niet van de zaak

Na afloop van de leaseperiode van 36 maanden kun je de fiets privé overnemen tegen slechts 20% van de aanschafwaarde. Stel, je verkoopt vervolgens de fiets dan is de opbrengst dus ook privé!

Wanneer je de fiets zakelijk koopt in plaats van leaset dan komt deze op de balans te staan. Stel, je verkoopt de fiets dan is de opbrengst ook voor de zaak. Bij lease is dit dus niet het geval.

Ook valt een leasefiets buiten de WKR en heb je geen BKR registratie.

Nauwelijks administratie, geen verplicht zakelijk gebruik

Je wordt administratief door ons ontzorgd zodat je hier geen omkijken naar hebt. Bij lease hoef je de fiets niet zakelijk te gebruiken, bij koop heb je die verplichting wel. Het zakelijke gebruik bij koop dien je aan te tonen met een kilometerregistratie. Bij lease is dit dus niet het geval. Binnen enkele dagen na aanmelding kun jij al op je nieuwe fiets zitten!

Reiskostenvergoeding, OV of leaseauto?

De leasefiets is ook mogelijk naast een OV-abonnement, leaseauto en/of onbelaste kilometervergoeding met een privé vervoermiddel. Alleen voor de woon-werk kilometers met de leasefiets heb je geen recht op onbelaste kilometervergoeding.

Een vitaalvooruitzicht

Met een leasefiets draag je bij aan een maatschappelijk verantwoorde manier van transport: minder CO2 uitstoot en minder filevorming. Last but not least werk je met een leasefiets aan je eigen vitaliteit.

Kies jouw droomfiets

REKENVOORBEELDEN

BEREKEN HIER DIRECT WAT JOUW DROOMFIETS KOST !

Via de volgende stappen zit jij binnen 2 dagen op jouw droomfiets.


Stap 1: Informatie

Je vult alle informatie in op het registratieformulier.

Stap 2: Kredietcheck

Wij controleren deze informatie met onze partner Lease a Bike en voeren bovendien een kredietcheck uit. Als alles in orde is ontvang je vanuit ons direct een terugkoppeling.

Stap 3: Contractondertekening

Wanneer alles akkoord is dan ontvang je vanuit ons een contract. Dit contract onderteken je en stuur je weer terug naar ons.

Stap 4: Goedkeuring

Wij controleren nog een keer of alles klopt en geven een goedkeuring als alles in orde is.

Stap 5: Toegang

Je ontvangt toegang tot het platform. Dit platform is dé plek waar jij alle informatie over jouw leasefiets kunt vinden. Denk bijvoorbeeld aan het kostenoverzicht.

Stap 6: Persoonlijke code

Je ontvangt jouw persoonlijke code waarmee jij kunt afrekenen bij een aangesloten dealer.

Stap 7: Kostenoverzicht

Iedere maand ontvang jij een kostenoverzicht van jouw leasefiets. Vanuit dit kostenoverzicht kun jij heel eenvoudig jouw administratie bijwerken.

Registreren

Ik heb nog een vraag

Kan ik als zelfstandig ondernemer ook een leasefietsregeling treffen?

Zeker! De leasefietsregeling is sinds kort ook fiscaal interessant voor zelfstandig ondernemers. Het maandelijkse leasebedrag is een zakelijke uitgave. Deze kosten en uitgaven zorgen voor een lagere winst. Dit levert dan weer een belastingvoordeel op.

Neem de e-bike: de gemiddelde aankoopprijs ligt tegenwoordig rond de € 3.000. Met een leasefietsregeling betaal je dit bedrag verdeeld in maandbedragen. Zo is er meer ruimte voor andere investeringen.

Hoe zit het met de onbelaste kilometervergoeding?

Je kunt de onbelaste kilometervergoeding gemakkelijk combineren met de leasefiets. Dat werkt zo: Voor woon-werkkilometers met de leasefiets is heb je geen recht op de onbelaste kilometervergoeding. Maar voor de kilometers die je aflegt met een ander vervoersmiddel – zoals een eigen auto of het ov – mag je de kilometervergoeding wél blijven uitkeren.

Voorbeeld:

Stel, vóór het leasefietsplan ging je vijf dagen per week met de eigen auto naar het werk. Je ontving hier een kilometervergoeding over. Nu je een leasefiets hebt, ga je twee dagen per week op de fiets naar het werk en drie dagen met de eigen auto. Dat betekent dat je voor drie dagen per week kilometervergoeding mag blijven uitkeren.

Hoe werkt de 7%-bijtellingsregeling?

Eerst tel je 7% van de consumentenadviesprijs van de fiets op bij je inkomen. Daarna worden hier overige kosten op ingehouden.

Voorbeeld:
Stel, de nieuwprijs van jouw gekozen fiets bedraagt € 2.500 en de jaarlijkse bijtelling € 175. Als je dit bedrag deelt door 12 (maanden), kom je uit op € 14,58 aan bijtelling per maand. Dit bedrag tel je op bij het bruto-inkomen. Dat betekent dat hier maandelijks ook belasting over wordt betaald. Als je dit dan weer doorrekent, komt die extra belasting neer op ongeveer € 5 per maand.

Kom ik als zzp-er ook in aanmerking voor de nieuwe leasefietsregeling?

Zeker! Ook voor zzp-ers het interessant om een leasefiets aan te schaffen. Wil je meer weten? Klik hier voor meer informatie (doorverwijzing informatiebrochure).

Hoe regel ik de administratie?

Om je de hele rit te ondersteunen, hebben we een digitaal platform ontwikkeld waar je kosteloos gebruik van kunt maken. Hierin kun je alle processen regelen. Zo is ook de administratie een makkie: je kunt het meeste regelen met één druk op de knop. Natuurlijk staan wij altijd voor je klaar bij vragen over het platform, zodat jij zorgeloos de leasefietsregeling in kunt.

Waar kan ik mijn fiets ophalen?

Met 1.500 aangesloten fietsenwinkels is er altijd wel eentje bij jou in de buurt. Je kunt terecht bij de lokale fietsenwinkel om de hoek, maar ook bij speciaalzaken in het hele land. Voor de aanschaf en voor onderhoud. Zo stap jij altijd en waar dan ook zorgeloos op de fiets.

Hoe ziet het aanmeldingsproces eruit?

In slechts enkele minuten kun je je bedrijf registreren via onze website. Als wij je registratie hebben ontvangen, voeren we een kredietcheck uit. We koppelen de reactie op werkdagen binnen 24 uur aan je terug. Na goedkeuring ontvang je de voorwaarden, die digitaal ondertekend kunnen worden. Vervolgens krijg je toegang tot ons online platform, activeer je account en je ontvangt automatisch de benFietsen bestelcode om je fiets uit te zoeken bij de lokale fietsenwinkel.

Hoe werkt de overname van de fiets na 36 maanden?

Na 36 maanden kan je de fiets voor de op dat moment geldige waarde in het economisch verkeer (circa 20% van de aanschafprijs) overnemen. 3 maanden voor het einde van je contract ontvang je meer informatie over het vervolg. Het overname aanbod ontvang je 6 weken voor jouw contract afloopt.

Wil je de fiets toch liever terugbrengen? Geen probleem. We nemen je fiets dan kosteloos terug. Geen kleine lettertjes, geen gedoe!

Mijn fiets is gestolen, wat nu?

Wat vervelend! Helaas kan dit gebeuren. Als je fiets is gestolen, doe je eerst aangifte bij de politie. Het is daarbij van belang dat je beide originele sleutels in je bezit hebt en belangrijk dat je het framenummer laat opnemen in het proces verbaal. Dit nummer kun je vinden via ons platform.

Na de aangifte ga je naar jouw benFietsen fietsenwinkel om samen een diefstal formulier in te vullen. Dit is een digitaal formulier die de fietsenwinkel zelf in het platform kan vinden. De fietsenwinkel vraagt dan een nieuwe fiets voor je aan. En in de tussentijd krijg je – zo snel mogelijk – een vergelijkbare leenfiets mee, voor maximaal zeven dagen. Je contract loopt gewoon door. Bij diefstal is er geen eigen risico, behalve voor een racefiets en mountainbike. Voor deze fietsen bedraagt het eigen risico bij diefstal 10% van de nieuwwaarde.

Heb je een speed pedelec leasefiets? Dan is het noodzakelijk dat op het procesverbaal wordt aangeven dat het een speed pedelec voertuig betreft. Daarbij is het verplicht om het kenteken erbij te vermelden.

Ik heb schade gereden aan mijn fiets, wat nu?

Als je ontdekt dat je schade hebt aan je fiets, maak je zo snel mogelijk een afspraak bij jouw benFietsen fietsenwinkel om samen een schadeformulier in te vullen. Dit is een digitaal formulier die de fietsenwinkel zelf in het platform kan vinden. Na goedkeuring zal de fietsenwinkel de schade ter plekke te repareren. Als dat niet lukt, krijg je een vergelijkbare leenfiets mee, voor maximaal zeven dagen. Je contract loopt gewoon door. Voor elk schadegeval geldt een eigen risico van € 25, behalve voor een racefiets en mountainbike. Voor deze fietsen bedraagt het eigen risico € 50 per schadegeval.

Ik heb pech onderweg, wat nu?

Binnen elk service en verzekeringspakket is 24/7 repatrieringsservice opgenomen. Wanneer je met pech onderweg komt te staan kan je onderstaand nummer bellen en wordt je verder geholpen. Geef duidelijk aan dat je een leasefiets van benFietsen hebt. Het pechhulp-team verleent repatriëring door heel Nederland en België. Vanaf de plek waar je gestrand bent naar je lokale benFietsen fietsenwinkel. Mocht de fietsenwinkel op dat moment niet open zijn, dan wordt je naar huis gebracht.

Het telefoonnummer van het pechhulp-team is: 0592-390471.

Als ik mijn fiets bij fietsenwinkel X heb geleased, ben ik dan verplicht om bij diezelfde fietsenwinkel service en onderhoud uit te laten voeren?

Nee, dat hoeft niet. Je kan bij elke Lease a Bike fietsenwinkel terecht voor service en onderhoud.

Aan de hand van het framenummer van jouw fiets kan de medewerker van de fietsenwinkel de kosten voor de onderhoudsbeurt direct verrekenen met jouw jaarlijks budget.

Wat valt er binnen service en onderhoud?

Binnen de servicepakketten vallen reparaties, jaarlijks onderhoud en/of servicewerkzaamheden die zijn veroorzaakt door slijtage en die invloed hebben op de gebruiksveiligheid dan wel het goed functioneren van de leasefiets.

Informatiepakket zelfstandige aanvragen?

Met de leasefiets werk je aan je eigen gezondheid en vitaliteit!