Werken aan mobiliteit & vitaliteit

De leasefiets is voor mij als werkgever interessant, omdat:

Uitbreiding arbeidsvoorwaardenpakket

Een kostenbesparende arbeidsvoorwaarde die bijdraagt aan het binden en boeien van je medewerkers. 1 op de 2 werknemers heeft interesse in een fiets van de zaak. De fiets is de meest gevraagde secundaire arbeidsvoorwaarde in Nederland!

Géén invloed op de WKR

De vrije ruimte wordt niet belast, de medewerker betaalt een bijtelling van slechts 7%. De medewerker kan de fiets onbeperkt privé gebruiken.

Geen kosten, minimale werkzaamheden

Ons gratis platform regelt de administratieve lasten voor de werkgever
De werkgever schaft de fiets niet aan, komt dus niet op de balans én doet géén voorfinanciering

40% korting en betalen in 36 maanden

Rekeninghoudende met alle financiële aspecten (bruto verrekening, bijtelling, aanschaf na de leasetermijn), bedraagt het gemiddelde voordeel voor een medewerker liefst 40% t.o.v. particuliere aanschaf!

Vrije fietsenkeuze

Stadfiets, e-bikes, wielrenfiets, bakfiets, speed pedelecs, het is allemaal mogelijk! Tevens kan een medewerker terecht bij een dealer naar keuze en kiezen uit een merk naar keuze

Werknemers worden volledig bediend

benVitaal biedt een all-inclusive contract inclusief verzekering, onderhoud en pechhulp

Reiskostenvergoeding auto blijft overeind

Er is geen verplichting om de fiets voor woon-werkverkeer te gebruiken. Ook medewerkers met een leaseauto mogen gebruik maken van de leasefiets regeling!

Een vitaler personeelsbestand

Daarnaast draagt deze regeling bij aan het MVO beleid van een organisatie: minder CO2 uitstoot, minder filevorming, minder parkeerplaatsen.

Vele malen beter dan het ‘oude’ Fietsplan

Je creëert vrije ruimte binnen de WKR
Het maximumbedrag (vaak €999) is losgelaten. 76% van de verkochte fietsen zijn tegenwoordig e-bikes met een gemiddelde waarde van €2.500,-. Dus: veel meer voordeel voor de medewerker
Overstappen naar de leasefiets is eenvoudig

benFietsen werkt voor elk bedrijf

Wij werken voor elk bedrijf: van klein MKB tot de grootste organisaties van het land. We zijn in elke regio en in elke sector
vertegenwoordigd: van bouw tot zorg, van financieel tot overheid.

INFORMATIEBROCHURE

Calculator

Onderstaande calculator maakt de (maandelijkse) kosten en de korting voor je medewerker inzichtelijk. De calculator staat ingesteld op basis van alle gemiddelden: de aanschafwaarde van de gemiddelde fiets in Nederland, het salaris van Jan Modaal, een standaard service- en verzekeringspakket. Maar ook de gemiddelde werkgeversbijdrage.

Deze werkgeversbijdrage is kostenneutraal. Een verlaging van het brutoloon van de medewerker resulteert in een besparing op de werkgeverslasten / sociale lasten voor de werkgever. Praktisch iedere werkgever herinvesteert deze besparing (gemiddeld 25%) in de leasefiets. Zo maak je het voor de medewerker financieel veel aantrekkelijker terwijl het jou als werkgever dus niets kost!

AANVRAGEN BROCHURE

Alle informatie over de leasefiets overzichtelijk op een rijtje


Zo eenvoudig maak jij de leasefiets mogelijk


  1. Meld je aan

REGISTREER je bedrijf binnen 5 minuten. Na je registratie voeren wij een kredietcheck uit. Op werkdagen ontvang je binnen 48 uur van ons een reactie. Na goedkeuring ontvang je de voorwaarden die digitaal getekend kunnen worden. Vervolgens krijg je toegang tot ons online platform.

  1. Bepaal de voorwaarden

Na goedkeuring nemen wij contact met je op en ontvang je van ons een eenvoudige handleiding om je eigen spelregels te bepalen. Wie mag allemaal deelnemen? Neemt het bedrijf (een deel van) de kosten van de fiets voor haar rekening? Wij helpen je bij het maken van de juiste keuzes die bij jouw bedrijf passen.

  1. Communicatie

Op basis van jouw voorwaarden ontvang je van ons je eigen online platform én leveren we je maatwerk communicatie aan om je medewerker over deze nieuwe arbeidsvoorwaarde te informeren.

  1. Stap op de fiets

Jij behoudt de volledige controle: elke registratie moet vooraf goedgekeurd worden. Dit doe je met één eenvoudige klik. Jouw werknemer gaat naar de fietsenwinkel. De rest verloopt automatisch via het platform.

  1. Administratie

Geen nood, wij hebben dit voor jou geregeld. Een real-time overzicht op ons digitale platform geeft jou altijd inzicht en alle benodigde informatie voor jouw loonadministratie.

Registreren